Žalieji virtinukai su varškės ir žalumynų įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Kiaušiniai |
300 g | Špinatai |
žiupsnelis | Druska |
2,5 stiklinė | Miltai |
300 g | Varškė (9 proc.) |
1 vnt. | Kiaušiniai |
35 g | Petražolės |
35 g | Krapai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | pipir |
Gaminimas:
Špinatus perrinkite, gerai nuplaukite ir palikite 15-ai minučių šaltame vandenyje. Tuomet vėl perplaukite, nusausinkite, stambiai supjaustykite ir, įlieję kelis šaukštus šalto vandens, sutrinkite trintuvu.
Gautą špinatų masę nukoškite. Sultis supilkite į puodą ir kaitinkite, kol jose susidarys kažkas panašaus į žalius dribsnius (užvirinti nebūtina). Tuomet viską perkoškite per marlę – tešlai bus reikalingi žalieji dribsniai.
Dvi stiklines persijotų miltų sumaišykite su trupučiu druskos, tuomet į muškite kiaušinius, sudėkite špinatų dribsnius ir viską gerai išmaišykite. Po truputį pilkite likusius miltus. Išminkykite virtinukams skirtą tešlą.
Dabar pasigaminkite žaliųjų virtinukų įdarą. Petražoles ir krapus gerai nuplaukite, nusausinkite ir labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške. Įdarą dar pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Virtinukams skirtą žaliąją tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Dabar telieka iš varškės formuoti kamuoliukus ir gaminti virtinukus.
Virtinukus išvirkite pasūdytame vandenyje. Patiekite su grietine.