Žemaičių blynai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Bulvės (virtos) |
1 vnt. | Kiaušiniai |
8 šaukštas | Miltai |
pagal skonį | Druska |
200 g | Virta mėsa |
1 vnt. | Svogūnai |
2 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
200 g | Grietinė |
Gaminimas:
Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Virtą mėsą sumalkite. Sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir truputį pakepinkite.
Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Patiekite su grietine.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 120min.