Žemuogių putėsiai su vaniliniu padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
400 g | Žemuogės |
1,5 stiklinė | Pienas |
2 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
2 vnt. | Kiaušinių baltymai |
1 stiklinė | Pienas |
2 vnt. | Kiaušinių tryniai |
1 šaukštelis | Cukrus |
Gaminimas:
Žemuoges perrinkti, nuplauti ir sudėti į indelius.
Užvirti pieną su vaniliniu cukrumi.
Kiaušinių baltymus suplakti su cukrumi, gautą masę padalinti į kelias dalis ir šaukštu suformuoti rutuliukus. Po vieną pamerkti juos į verdantį pieną ir dėti ant lėkštės atvėsti.
Trynius sutrinti su cukrumi ir nuolat maišant užplikyti stikline pieno. Kad masė sutirštėtų, ją reikia pašildyti ir atvėsinti.
Ant uogų dedami baltymų rutuliukai ir užpilama padažu. Prieš patiekiant atvėsinti šaldytuve.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.