Žuvies kotletai ir salierų piurė
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Starkis |
500 g | Lašiša |
200 ml | Grietinėlė |
200 g | Salierų šakniavaisiai |
100 ml | Grietinėlė |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Lašišą supjaustykite kubeliais. Iš oto išimkite kaulus, nulupkite odelę, du kartus sumalkite mėsmale. Sumaišykite lašišą su otu, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Faršą gerai išminkykite, suformuokite rutuliukus, apvoliokite bulvių krakmole, kiek paspauskite, kad gautumėte apskritą kotletą.
Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 10-čiai minučių pašaukite į 180 laipsnių orkaitę.
Patarimas: Jei kepsite kotletus iš šaldytos žuvies, būtinai iš pradžių ją atitirpinkite. Geriausia atitirpinti šaldytuve, paskui porai valandų padėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.
Nereikia stipriai keisti temperatūros iš šaldymo kameros iki +25, nes žuvis neteks skonio.
Saliero gumbus nuplaukite, nupjaustykite daigelius, užpilkite pienu arba vandeniu ir išvirkite, kad salierai tiesiog trupėtų paspausti. Dar karštus salierus sutrinkite trintuvu su šalta grietinėle. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Jei paskui dar pertrinsite per sietelį, piurė bus nepaprastai minkšta ir švelni.