Žuvies kukuliai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Menkės filė |
1 vnt. | Svogūnai |
2 šaukštas | Sviestas |
sauja | Petražolės |
2 riekelė | Balta duona |
50 ml | Grietinėlė riebi |
pagal skonį | Aitriosios paprikos milteliai |
pagal skonį | Druska |
2 šaukštas | Krakmolas |
1 stiklinė | Pienas |
150 ml | Rūgpienis |
1 šaukštas | Sviestas |
pagal skonį | Citrinų sultys |
Gaminimas:
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje.
Petražoles smulkiai supjaustykite. Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę, 20 min. pamirkykite grietinėlėje, paskui sutrinkite šakute. Žuvies filė sumalkite.
Sumaišykite žuvies faršą, duoną, svogūnus, druską ir paprikas. Suformuokite nedidelius kukulius.
10 – 15 min. pavirkite kukulius pasūdytame verdančiame vandenyje, paskui išimkite ir apklokite, kad neatvėstų.
Padažui užvirinkite stiklinę sultinio, likusio nuo kukulių. Supilkite piene ištirpintą krakmolą, supilkite rūgpienį, sviestą, citrinos sultis, įberkite druskos. Pavirinkite 2 – 3 min.
Sudėkite į padažą kukulius, kai užvirs, nukaiskite. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite.