Žuvis, įdaryta grybais

Ingredientai:

1 vnt. Žuvis
2 vnt. Citrinos
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
250 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Krapai
žiupsnelis Petražolės
50 g Batonas
100 ml Pienas
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Baltas sausas vynas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Duoną išmirkyti piene. Žalumynus nuplauti, nusausinti, supjaustyti. Svogūną nuvalyti, susmulkinti. Pievagrybius supjaustyti gabalėliais. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti svogūnus ir grybus, kepti dvi minutes. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais, įpilti vyno. Kaitinti ant stiprios ugnies, kol išgaruos visas skystis.

Nuimti nuo ugnies, sudėti nuspaustą duoną, kiaušinį, supjaustytus krapus ir petražoles, išmaišyti. Atvėsinti. Žuvį išvalyti, išplauti, nusausinti, įdaryti paruoštu faršu.

Farširuotą žuvį padėti ant alyvų aliejumi suteptos folijos, apdėlioti citrinos griežinėliais, aplieti alyvų aliejumi ir antros citrinos sultimis. Nestipriai suvynioti į foliją ir kepti vartant ant grotelių 15-20 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.