Žuvis, įdaryta grybais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Žuvis |
2 vnt. | Citrinos |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
250 g | Pievagrybiai |
1 vnt. | Svogūnai |
žiupsnelis | Krapai |
žiupsnelis | Petražolės |
50 g | Batonas |
100 ml | Pienas |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštas | Baltas sausas vynas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Duoną išmirkyti piene. Žalumynus nuplauti, nusausinti, supjaustyti. Svogūną nuvalyti, susmulkinti. Pievagrybius supjaustyti gabalėliais. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti svogūnus ir grybus, kepti dvi minutes. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais, įpilti vyno. Kaitinti ant stiprios ugnies, kol išgaruos visas skystis.
Nuimti nuo ugnies, sudėti nuspaustą duoną, kiaušinį, supjaustytus krapus ir petražoles, išmaišyti. Atvėsinti. Žuvį išvalyti, išplauti, nusausinti, įdaryti paruoštu faršu.
Farširuotą žuvį padėti ant alyvų aliejumi suteptos folijos, apdėlioti citrinos griežinėliais, aplieti alyvų aliejumi ir antros citrinos sultimis. Nestipriai suvynioti į foliją ir kepti vartant ant grotelių 15-20 min.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.